Gardsko jezero in Sirmione

“La bella Italia!” Italija mene osebno res nikoli ne razočara, saj je tako presneto raznolika! Od čudovitih gora na severu, očarljivih mestec skoraj na vsakem koraku, prijetnega sredozemskega podnebja na jugu, kulinarike, ob kateri zaigrajo brbončice… Ah ja, še bi lahko naštevala… In seveda nenazadnje ima tudi Gardsko jezero svoj čar in sem smo se odpravili tokrat. Nekaj zabavnih dni smo preživeli v okolici kraja Sirmione, ki se nahaja na južnem delu jezera in je iz Slovenije oddaljen le slabe 4 ure. Gardsko jezero je največje in najbolj znano jezero v Italiji, Slovenci pa ga verjetno najbolj poznamo zaradi popularnega zabaviščnega parka Gardaland.

pred vhodom v staro mesto Sirmione

Nastanili smo se v modernem in družinam prijaznem apartmaju – v kompleksu Acqua resorts apartments. Okolica tega predela ponuja ogromno zanimivih aktivnosti, mi pa smo imeli na voljo le 2 cela dni, zato smo si s prilagojenim tempom za dojenčka prvi dan ogledali Sirmione, naslednji dan pa smo obiskali romantično Verono.

Sirmione

Iz zgoraj omenjenega apartmaja smo se peš odpravili v približno 4 kilometre oddaljen Sirmione. Tura do mesta je skoraj ves čas vodila ob slavnem jezeru, dokaj sončno vreme pa je še bolj popestrilo pogled na jezero in mesto. Pot je bila nadvse prijetna in urejena tudi za otroški voziček, kar se je meni zdelo še posebej priročno. Pravljični Sirmione leži na polotoku, ki se na koncu tako zelo zoža, da je vmes samo še cesta in obcestne hiše ter razkošne vile.

pogled na jezero
okolica je zelo urejena in čista
da tu živijo bogate družine, pričajo takšne vile ob cesti

Staro mesto Sirmione je po mojem mnenju za nas smrtnike, zaradi enormnih cen prenočišč ter ponudbe v lokalih in trgovinicah, najbolj primeren za enodnevni obisk. Za dve kepici sladoleda sva odštela slabih 10 evrov. Je bil pa dober, tu nimam kaj dodati. 🙂

vhod v mesto

Mesto se najbolj ponaša z gradom Scaligeri, ob katerem imaš občutek, da si se znašel v čarobni pravljici, kjer v najvišjem stolpu spi prelepa kraljična, ti pa samo čakaš da bo od nekje prijezdil nek frajer na konju… Malo za šalo, malo za res. 🙂

Poleg tega, da smo občudovali grad, smo se tudi izgubljali po čudovitih starih ulicah, obdanih s tipično italijansko arhitekturo in sredozemskim rastjem, mesto pa ima tudi super pogled na Gardsko jezero.

tlakovane ozke ulice
mini park
“God, I love Italy!”
še ena krasna stavba
mestni pogled na jezero

Za konec bi dodala, da smo v teh 2 dneh videli le majhen del okolice Gardskega jezera. Imam pa en namig: mesto Riva del Garda na severu naj bi bilo noro lepo, zato mogoče lahko temu delu Italije naredite krivico, če ga izpustite. Mi smo mu obljubili, da ga obiščemo naslednjič, ko bomo v teh koncih. 🙂 Če pa vas zanima še naše doživetje Verone, si nekaj besed o tem lahko preberete tukaj.

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s