Romantična Verona

Verona je pri večini ljudi najbolj poznana zaradi Shakespearove ljubezenske zgodbe o slavnem Romeu in lepi Juliji. Prav zaradi dobro ohranjene rimske arhitekture in romantične pripovedi o hrepeneči ljubezni, Verona vsako leto privabi trume turistov.

1. Arena di Verona in Piazza Bra

Največji veronski trg Piazza Bra je obdan s kopico čudovitih zgodovinskih stavb in z restavracijami, ki kar kličejo po tem, da se usedeš in ležerno spiješ kozarec italijanskega vina, ki si ga privoščiš ob okusnih domačih testeninah. Vzdušje je na tem trgu seveda najbolj živahno in prav užitek se je bilo sprehoditi tu skozi. Ko smo vstopili na trg, smo najprej zagledali enega najbolj znanih antičnih ostankov iz rimskih časov – areno. Arena di Verona sicer ni tako mogočna kot rimski kolosej, vendar kljub temu lahko sprejme kar 30.000 ljudi! Amfiteater je znan predvsem po različnih popularnih glasbenih festivalih, ki se odvijajo v notranjosti.

največji trg Piazza Bra z rimskim amfiteatrom

2. Ulice

Ja, ulice. 🙂 Ne vem sicer, kaj imam jaz s temi ulicami, ampak name pač res povsod naredijo največji vtis. V Aziji imajo takšno posebno mesto v mojem srcu tržnice, ampak več o tem v kakšnem drugem prispevku.

Čudovite starinske stavbe, butične trgovinice z lokalnimi dobrotami, modnimi dodatki in ustvarjalnimi deli ter glasen vrvež domačinov imajo v Italiji res poseben čar.

na ulici Mazzini je mnogo trgovin z največjimi in seveda dragimi blagovnimi znamkami
odlično ohranjene stavbe – na sliki Scaliger Tombs

3. Piazza Erbe

V mestu se najde ogromno očarljivih mestnih trgov – majhnih in velikih. Eden izmed njih je tudi manjši, a nič manj simpatičen Piazza Erbe. Stavbe okoli res dajejo občutek, da si izstopil iz mega časovnega stroja in se pojavil tu kakšnih 500 let nazaj. Živahni kafiči in dogajanje pa še bolj popestrijo vzdušje.

malo manjši, a nič manj lepši trg Piazza Erbe

4. Casa di Giulietta – Julijina hiša

Tudi jaz sem želela začutiti to energijo in si v živo predstavljati romantične trenutke med Romeom in Julijo, zato seveda nismo izpustili slavne hiše Capuletove Julije in si ogledali opevani balkon, kjer naj bi ji Romeo izpovedoval ljubezen. Tu je bila verjetno tudi največja gneča v mestu.

šli smo tudi mimo hiše, kjer naj bi bival Romeo
na steni, pred vhodom na dvorišče Julijine hiše, so pritrjena ljubezenska pisma
Julijina hiša in slavni balkon

Naše enodnevno raziskovanje Verone je bilo kratko, a sladko. Na tem nekajdnevnem izletu na Gardsko jezero pa smo obiskali tudi Sirmione, o katerem sem se na kratko razpisala tukaj.

En komentar Dodaj komentar

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s