Napoleonova cesta

Tokrat smo na nedeljski izlet skočili čez mejo, v Italijo. Sonca, svežega zraka in razgledov smo se naužili na znameniti Napoleonovi cesti.

Sprehajalna pot se vije nad prekrasnim Tržaškim zalivom. Prične se v kraju Opčine, tik preden se začneš spuščati proti Trstu. Orientirali smo se po obelisku, visokem kamnitem spomeniku, ki je viden že od daleč.

Parkirali pa smo na brezplačnem parkirišču zraven krožišča. Hano sva namestila v nosilko in že smo krenili proti tej slikoviti poti.

vreme je bilo idealno za opazovanje Tržaškega zaliva in okolice
vitamin D + morski zrak + mediteransko rastje = terna

Vzeli smo si “na izi”, zato je sprehod trajal približno 2 uri. Vmes smo se malo spočili, se martinčkali na soncu in pomalicali. No, malicala sva midva, Hano pa je morski zrak očitno zelo uspaval, zato je ves čas dremala v nosilki. Vesela sva bila, da sva vzela nosilko, saj je bil na pešpoti malo bolj grob makadam. Dalo bi se priti tudi z vozičkom, toda vožnja za dojenčka bi bila bolj “divja”. 😊

glede na to, da je mesec januar, je bilo na soncu prav prijetno toplo

Tod vodi tudi krožna pot, mi pa smo se ustavili malo pred Prosekom, od koder smo se po isti poti vrnili do parkirišča. Tu so bile tudi stene, kjer so nam sprehod popestrili plezalci.

zemljevid poti
na teh stenah je moč opaziti plezalce
bela pikica na koncu rta v ozadju je slavni grad Miramare 😊

Bil je super sončen izlet, z res čudovitimi razgledi. Naslednjič pa je poleg Napoleonove ceste na vrsti še Trst in grad Miramare.

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s