Napoleonova cesta – slikovita pešpot nad Tržaškim zalivom

Prijetno toplo januarsko sonce je močno klicalo po tem, da se zopet odpravimo na izlet. Zaželeli smo si fantastičnih razgledov, svežega morskega zraka, lahkotnega sprehoda ter poživljajočega vonja borovcev. Vse to in še več nam je postregla čudovita Napoleonova pot, ki se nahaja nad Tržaškim zalivom.

Kje točno leži Napoleonova pot?

Pešpot se prične v kraju Opčine, konča pa v Proseku. Kraj Opčine se nahaja na najvišji točki, tik preden se začnemo spuščati proti Trstu. Orientirali smo se po obelisku, visokem kamnitem spomeniku, ki je viden že od daleč. Pot je dolga približno 3 kilometre in odlična izbira za prijeten in nezahteven sprehod.

Kje parkirati?

Če je prosto, se lahko parkira kar na začetku pešpoti, pri obelisku. Mi smo parkirali na brezplačnem parkirišču zraven krožišča, od koder se že vidi obelisk.

ob poti si lahko odpočijete na takšnih klopicah

Tržaški zaliv

Mi smo si vzeli smo “na izi”, zato je naš sprehod trajal približno 2 uri. Vmes smo si malo odpočili, se martinčkali na soncu in pomalicali. No, malicala sva midva, Hano pa je morski zrak očitno tako zelo uspaval, da je ves čas dremala v nosilki. Vesela sva bila, da sva vzela nosilko, saj je bil na pešpoti malo bolj grob makadam. Dalo bi se priti tudi z vozičkom, toda vožnja za dojenčka bi bila v tem primeru bolj “divja”. 😊 Ob poti sva predvsem midva ves čas občudovala prekrasne razglede na Trst in morje, ki polnijo dušo ter opazovala plezalce, med katerimi so stene ob Napoleonovi poti očitno zelo popularne. Skoraj na koncu poti pa nas je, kot češnja na vrhu torte, počakal še razgled na grad Miramare.

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s