4 najlepša mesta Toskane po mojem izboru

  1. Monterrigioni

Monterrigioni je majhno mestece, ki se nahaja 15 km od Siene. Je kraj z najbolje ohranjenim obzidjem v Italiji. Leži na majhnem griču, pogled nanj in na okoliško pokrajino pa je prekrasen. Tudi, če se ne odločite za obisk, se splača ustaviti ob poti in se naužiti razgleda na Monterrigioni.

Monterrigioni

2. San Gimignano

Od vseh mest, ki sem jih obiskala, se nama je v spomin najbolj vtisnil San Gimignano. To srednjeveško mesto, katerega zgodovinsko jedro je pod UNESCOVO zaščito, je znano po številnih stolpih. Višji je bil stolp v zgodovini, bogatejša naj bi bila družina.

San Gimignano

Všeč mi je bil tudi živahen vrvež na ulicah in prikupne majhne trgovine s siri, tartufi, mesninami, testeninami in vinom. Vsak dan pa sva se v Gelaterio Dondoli odpravila na najboljši sladoled na svetu. Dobesedno, saj so dobili nagrado. Vrsta pa je bila temu primerna. 🙂

vrsta za sladoled
ena izmed prodajalen

3. Volterra

Volterra je šarmantno mestece, ki je locirano na hribu. S simpatičnimi ulicami, kjer ne manjka mini prodajalen in sladoleda, malo spominja na San Gimignano.

ulica v Volterri

Mesto je znano tudi po izdelkih iz alabastra, poznajo pa ga tudi navdušenci nad knjigami in filmi Twilight. 😉 Čeprav je zelo zanimivo, da so prizore snemali v drugem italijanskem mestu, pisateljica pa si je izposodila samo ime.

razgled na mesto

4. Certaldo

Certaldo – brezčasen in miren. Kot pri drugih toskanskih mestih tudi te ulice skrivajo veliko etruščanske in romanske zgodovine. Tu se je rodil tudi slavni Giovanni Boccaccio. Mestece je zelo majhno in ga hitro prehodiš. Ker je tako ostalo veliko časa, sva si privoščila tudi odlično italijansko kavo in panakoto.

ulice Certalda

En komentar Dodaj komentar

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s