4 šarmantna mesteca v Toskani, ki jih morate obiskati, če ste tam

Sončna in vinorodna pokrajina Toskana je res ogromna in verjamem, da verjetno skriva še več podobnih kotičkov, ki bi me gotovo neznansko navdušili in bi si nedvomno zaslužili svoje mesto v tem prispevku.

Ob mojem prvem obisku Toskane sem raziskovala predvsem pokrajino, ki se nahaja med Firencami in Sieno. In ker pravijo, da česar je polno srce, o tem usta rada govore, vam bom prav tukaj predstavila 4 mesteca, ki so me zelo očarala. Resnica pa je, da kar se mene tiče, se v Toskani tako ali tako skoraj nikoli ne more zgoditi, da nisi ves čas prevzet od vseh lepot, ki jih ponuja dežela. 🙂

1.Monterrigioni

Monterrigioni ima svoj dom 15 km od Siene. Mesto ima tudi najbolje ohranjeno obzidje v Italiji. Leži na majhnem gričku, pogled nanj in na okoliško pokrajino pa je, kot se za Toskano spodobi, seveda čudovit. Tudi, če se ne odločite za obisk mesta v objemu starodavnega obzidja, se vseeno splača ustaviti vsaj ob poti in se naužiti razgleda na Monterrigioni in mogoče posneti kakšno dobro fotografijo.

Monterrigioni

2. San Gimignano

Od vseh mest, ki sem jih obiskala, se mi je v spomin najbolj vtisnil San Gimignano. To srednjeveško mesto, katerega zgodovinsko jedro spada pod UNESCOVO zaščito, je znano po številnih stolpih. Višji je bil stolp v zgodovini, bogatejša naj bi bila družina.

Obvezna stvar ob obisku San Gimignana pa je tudi sladkanje v Gelateriji Dondoli, ki se ponaša z nagrado za najboljši sladoled na svetu.


vrsta za sladoled
zanimive prodajalne

3. Volterra

Volterra je locirana na hribu v objemu razgleda na vinorodno toskansko pokrajino. S simpatičnimi ulicami, kjer ne manjka mini prodajalen in sladoleda, malo spominja na San Gimignano. Mesto je znano tudi po izdelkih iz alabastra, poznajo pa ga tudi navdušenci nad knjigami in filmi Twilight. 😉 Čeprav je zelo zanimivo, da so prizore snemali v drugem italijanskem mestu, pisateljica pa si je izposodila samo ime.


4. Certaldo

Certaldo – brezčasen in miren. Kot pri drugih toskanskih mestih tudi te ulice skrivajo veliko etruščanske in romanske zgodovine, mesto pa je zelo majhno, zato ga kar hitro prehodiš. Certaldo je znan tudi kot rojstni kraj Giovannija Boccaccia.

En komentar Dodaj komentar

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s