Šrilanka – hribovita Ella

Ella je raj za ljubitelje pohodništva in čaja. Šrilanka je znana kot ena največjih izvoznic črnega in zelenega čaja, kar potrjujejo neskončne čajne plantaže, ki jim ni ne konca, ne kraja. Ella je tudi odlično izhodišče za obisk ogromno zanimivosti v okolici, zato si za ta čudovit kraj izplača vzeti več dni časa.

Midva sva si za Ello vzela 3 dni ter uživala v zeleni naravi ter krajših pohodih in ogledih, na katere sva se odpravila kar peš iz najine namestitve.

Kaj sva si ogledala in kam sva šla?

1. Little Adam’s Peak

Vrh je dobil ime po njegovem velikem bratu – Adam’s Peak-u, ki je znan kot sveta gora, kamor se odpravijo romarji.  Vzpon je sicer ponekod zelo strm, ampak enostaven in kratek, razgledi pa so res čudoviti. 


2. Ella Rock

V spomin se mi je najbolj vtisnil del poti, ki poteka kar po železniški progi. Tu se je sprehajalo tudi veliko domačinov, saj drugih poti do določenega cilja praktično ni. Sam vzpon do vrha in nazaj nama je vzel približno 4 ure, pot pa je primerna tudi za tiste, ki niso izkušeni pohodniki. Pohod v objemu živo zelene narave s fascinantnim razgledom na vrhu pa je prava paša za oči.

3. Tovarna zelenega čaja


Ker je Šrilanka ena glavnih pridelovalk čaja, sva si ogledala tudi tovarno črnega čaja v Elli. Predstavili so nam celoten postopek – od nabiranja do pakiranja. Zaradi poslovne skrivnosti smo lahko fotografirali le naše degustiranje.  Najbolj zanimivo pa se mi je zdelo, da se čaj, ki je najbolj kvaliteten (večji, celi deli) obarva najsvetleje, tisti manj kvaliteten (prah) pa zelo temno.

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s