Šrilanka – hribovita Ella

na dan

Iz potovanja po Šrilanki se mi je v spomin najbolj vtisnila Ella, verjetno zato, ker je zelo zelena, domača, poleg tega pa v tamkajšnji okolici lahko počneš ogromno stvari. Po zelo počasni in izredno slikoviti vožnji z vlakom skozi tropski deževni gozd smo prispeli v Ello.


Ella je znana po zelo hribovitem terenu in po neskončnih čajnih plantažah. 

1. Little Adam’s Peak


Vrh je ime dobil po njegovem velikem bratu, ki se imenuje Adam’s Peak, znan pa je kot sveta gora, kamor poteka tudi znano romanje.  Vzpon je sicer ponekod zelo strm, ampak enostaven in kratek, razgledi pa so čudoviti. 


2. Ella Rock


Del poti do vzpetine Ella Rock poteka kar po železniški progi. Tu se je sprehajalo tudi veliko domačinov, saj drugih poti do določenega cilja praktično ni. Seveda pa moraš biti pozoren na prihajajoči vlak.  Sam vzpon do vrha in nazaj nama je vzel 4 ure. Tudi na tej vzpetini sva občudovala dih jemajoče razglede na dolino in okolico. 


3. Tovarna zelenega čaja


Ker je Šrilanka ena glavnih pridelovalk čaja, sva si ogledala tudi tovarno črnega čaja v Elli. Predstavili so nam celoten postopek – od nabiranja do pakiranja. Zaradi “poslovne skrivnosti” nismo smeli fotografirati.  Zanimivo se mi je zdelo, da se čaj, ki je najbolj kvaliteten (večji, celi deli) obarva najsvetleje, tisti manj kvaliteten (prah) pa zelo temno. Na koncu smo seveda tudi degustirali. 

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s