Raziskovanje severne Tajske z motorjem

Raziskovanje Tajske z motorjem je bilo super doživetje. Ne le zato, ker nisi odvisen od javnih prevozov, ampak tudi, ker je bila to najina prva skupna vožnja z motorjem. Drugi izziv pa je bil zagotovo to, da je vožnja potekala po levi strani ceste, ampak menim, da sva se kljub temu kar precej dobro vključila v promet (no, vsaj meni se je tako zdelo, ker sem brezskrbno uživala kot sopotnik na zadnjem delu motorja). Izhodišče za potepe je bil kraj na severu Tajske, ki se imenuje Chiang Rai.

Beli tempelj, prepoznavni znak Chiang Raija

Zlati trikotnik

Prvi dan sva iz Chiang Raia oddrvela do 70 km stran oddaljene tromeje, kjer Tajska s sotočjem rek Mekong in Sop Ruak meji na državi Mjanmar in Laos. Tam je tudi območje Zlatega trikotnika, kjer so v preteklosti gojili ogromne količine opija.

kazni za tihotapljenje drog so na Tajskem zelo visoke, pogosto tudi smrtne
tromeja

2. Mae Salong

Drugi dan sva skoraj vso prtljago pustila v nastanitvi v Chiang Raiju in se za nekaj dni odpeljala v 60 km oddaljen Mae Salong, drugo ime zanj je Santikhiri. Med potjo sva odkrila še čudovito in za tajske razmere zelo moderno in urejeno čajno plantažo Choui Fong, kjer sva naredila postanek in si privoščila skodelico okusnega čaja.

Mae Salong leži na nadmorski višini približno 1800 m. Nahaja se zelo blizu mjanmarske in kitajske meje. V vasi prevladujejo Kitajci, ki so sem prišli po kitajski civilni vojni in ker so se v vojni borili za Tajce, jim je tajska oblast dovolila, da ostanejo tu.

na poti v Mae Salong

čajne plantaže


pred vhodom na čajno plantažo

razgled na Mae Salong

kitajske pismenke v eni izmed preprostih restavracij

V Mae Salong-u lahko doživiš ogromno stvari, med drugim je verjetno neverjetna izkušnja tudi obisk plemen, ki živijo na tem območju. Midva jih nisva obiskala, sva pa prednost motorja na tem kratkem izletu izkoristila, da sva se izgubljala po odročnih hribovskih cestah, se ustavila tam, kjer nama je poželelo srce in uživala v res lepih razgledih na bujno tropsko in živo zeleno pokrajino.

Koristne informacije:

– Priporočava najem motorja z vsaj 125 ccm (sploh za dva človeka, ki se peljeta v klanec). Cene najema takšnega motorja se gibljejo okoli 250 THB, kar je približno 7 EUR.

– Priporočava, da si pred izposojo o agencijah, ki izposojajo motorje preberete kakšne komentarje na TripAdvisorju in podobnih spletnih straneh o agencijah. Na teh straneh popotniki napišejo svoje izkušnje – dobre ali slabe.

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s