Štajerski vikend oddih – Rogaška Slatina in Olimje

Rogaška Slatina že 400 let slovi po svojih zdravilnih termalnih vrelcih, izjemnih ostalih zdraviliških storitvah in luksuznih namestitvah. Za Rogaško bi lahko rekli tudi, da leži nekje v Rusiji, saj je za vsakim vogalom napisano nekaj v cirilici, kljub korona času pa tam ni manjkalo tudi ruskih gostov. Rogaška Slatina nudi ogromno zdraviliških storitev, mi (sploh pa najmlajša članica) pa smo se veselo namakali v bazenu v Rogaški rivieri. Blizu se nahajajo Terme Olimia v Podčetrtku, ki pa trenutno veljajo za najbolj moderne in razvite terme v Sloveniji.

Ker nam je bilo vreme naklonjeno, smo se odpeljali v približno 20 minut oddaljene Olimje, kjer se nahaja Jelenov Greben. Tudi tukaj ni manjkalo našega navdušenja – simpatični jeleni jedo iz roke! Na Jelenovem Grebenu imajo veliko izbire za turiste – restavracijo, sobe, wellness in vinsko klet. V neposredni bližini (približno 200 metrov stran) stoji tudi izredno slikovit Minoritski samostan z velikim zeliščnim vrtom, ribnikom ter več stoletij staro lekarno v notranjosti. Nekaj minut stran pa se nahaja tudi znana čokoladnica Olimje. Ta del Slovenije skriva še več zanimivih stvari za vsak okus, zato se jih zelo splača obiskati in si morda za raziskovanje vzeti še kakšen dan več.

To je bil en ekstra kratek opis našega vikend pobega, ki je združil razvajanje v termalni rivieri ter aktivni izlet po okolici.

Minoritski samostan

Jelenov Greben

pogled iz Jelenovega Grebena na del samostana

Grand hotel v Rogaški Slatini

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s