Posebno leto 2020

Leto 2020 je bilo prav posebno leto – Hana se je prvič peljala z letalom, prvič smo skupaj kampirali, nenazadnje pa je našim potepanjem močno zagodla korona. A kljub takšnim razmeram, smo v tem letu še vseeno doživeli kar nekaj popotniških trenutkov.

1. Istanbul, Turčija

Februarja nas je letalo odpeljalo v Turčijo, natančneje v Istanbul. To je bila Hanina prva vožnja z letalom. Za to priložnost sva izbrala nekaj kratkega in Istanbul je bil idealen, saj za ugodno ceno tja letiš kar iz Ljubljane, let pa traja le 2 uri. Imeli smo se super in ker smo si za to mesto vzeli cel teden, smo ga kar dobro raziskali. Kaj vse lahko doživite v tem mestu ter nekaj koristnih informacij najdete tukaj.

Prvi val korone nam je popolnoma preprečil načrtovan aprilski izlet v Toskano v Italiji in majski potep po Bavarskem v Nemčiji. Ravno takrat se mi je iztekal porodniški dopust, zato mi je bilo zelo žal, saj smo imeli največ prostega časa. Ampak nimamo kaj, zdravje je na prvem mestu.

2. Fažana, Hrvaška

Junija smo doživeli prvo skupno kampiranje v kombiju, v kampu Pineta v Fažani. Ta nekajdnevni oddih je bil odličen, prvo kampiranje pa se je tudi dobro obneslo. Prespali smo kar v Martinovem delavskem kombiju, ki smo si ga preuredili v skromno prenočišče. Fažana je majhno istrsko mestece, ki je tudi odlično izhodišče za obisk Brionov.

3. Benetke, Italija

Naslednji podaljšan vikend je bil vikend v Benetkah. Tudi tukaj smo kampirali v odličnem kampu Fusina, od koder smo se do centra Benetk odpeljali z vodnim taksijem. Benetke so bile to leto malo bolj neobičajne kot ponavadi, več o tem pa si lahko preberete tukaj.

4. Goriška Brda, Slovenija

En del turističnih bonov smo z veseljem izkoristili za vikend oddih v Goriških Brdih. Goriška Brda so Toskana v malem in verjetno prav zato meni zelo pri srcu. Nekaj idej, kaj si lahko ogledate sem zapisala v tem prispevku.

5. Cres, Hrvaška

Na Cresu smo bili vsi letos prvič. Kampirali smo v simpatičnem in urejenem kampu Bijar, ogledali smo si tudi malo mesto Osor, ki leži v neposredni bližini kampa.

6. Mojstrana, Slovenija

Naslednji vikend oddih, kjer smo koristili turistične bone je bil na Gorenjskem. Prenočili smo v Mojstrani, obiskali pa smo Kranjsko Goro, jezero Jasna in Vršič, od koder smo se odpravili peš proti Slemenovi Špici.

7. Rogaška Slatina, Slovenija

Zadnji vikend, preden so ponovno uvedli stroge ukrepe zaradi korona virusa, smo preživeli v Rogaški Slatini, kjer smo se namakali v termalni vodi, obiskali Jelenov greben ter samostan Olimje.

Tudi če je bilo v tem letu kar nekaj slabe volje zaradi neljube situacije s korona virusom, je bilo za nas leto 2020 vseeno super, tudi če je bilo tako kot piše v naslovu – posebno. Včasih pozabimo na to, da je svet treba gledati iz pozitivnejše strani – izkusili smo kar nekaj naših prvih skupnih doživetij in upamo, da jih bomo v letu 2021 še več.

En komentar Dodaj komentar

  1. Olga pravi:

    Superrrrr.
    Uživajte!!!

    Všeč mi je

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s