Kje se nahaja Toskana, ki jo poznamo iz razglednic in koledarjev?

V teh časih bi sicer prej kot na razglednice in koledarje pomislili na popotniške fotografije, influencerje in najbolj hude instagramabilne točke! Ampak vsi vemo, kam merim … Valovita in prostrana pokrajina, ki se spomladi kopa v živo zeleni in poleti v zlato rumeni barvi, dolge vrste mediteranskih cipres ter tipične osamljene toskanske hiške, ki se nahajajo na vrhu griča. To je tista prava Toskana, ki si jo prikličemo v misli, ko nam nekdo omeni ta del Italije.

Gospod iz nastanitve, kjer smo bivali (Mancino, Poggibonsi) nam je lepo orisal in na zemljevidu konkretno prikazal, kje se začne tista prava podeželska Toskana.

Od Siene naprej …

Seveda so ponosen del Toskane tudi zgodovinsko bogate Firence, čudovit San Gimignano, ki se ponaša z najboljšim sladoledom, Volterra, ki je znana po umetninah iz alabastra in ostala slikovita mesteca, ki se nahajajo med Firencami in Sieno.

Vendar naj bi se prava toskanska pokrajina začela šele pri Sieni. Prijazen gospod v naši nastanitvi (zgoraj), nam je predstavil konkreten zemljevid in označil po kateri fotogenični panoramski cesti naj se odpravimo do simpatičnega mesta Pienza, ki smo si ga imeli željo ogledati.

Če se peljete po hitri cesti iz Firenc proti Sieni, ne zapustite hitre ceste na izvozu za Sieno, ampak se peljite mimo in izberite izvoz Arezzo. Ko zapustite hitro cesto vam bo v pomoč zemljevid, ki se nahaja spodaj. Cesta, ki je označena z zeleno je res enkratna panoramska pot, kjer se lahko naužijete res dih jemajočih razgledov. *Na zemljevidu so poleg mesta Pienza, označene tudi druge točke, ki so vredne ogleda.

Pienza

Pienza je res simpatično mestece, ki se lahko pohvali s svojim čudovitim starim centrom, okoliškimi razgledi, ki so bili navdih mnogim slikarjem in slavnim sirom Pecorino, ki je izdelan iz ovčjega mleka in ga poznajo vsi pravi gurmani. Toplo priporočam obisk! 🙂

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s