Toskana

Toskana – ljubezen moja. Zakaj? Zato, ker se bom sem verjetno vedno znova vračala in bi zlahka  živela v tej prelepi pokrajini. Mogoče imajo na to vpliv dobra atmosfera, okusna hrana, simpatična italijanska mesteca ali pa lepi spomini iz poročnega potovanja.

prelepa Toskana

Ker je bilo to romantično potovanje, moram omeniti še te sladke podrobnosti. Bivala sva v simpatičnih toskanskih sobicah s prekrasnim razgledom. Zvečer, ko sva sedela na vrtu in ob svečki srkala vino, je lastnik igral melodije na klavir. Kaj si človek sploh še lahko zaželi na poročnem potovanju? 🙂

razgled z vrta

1. San Gimignano

San Gimignano, to majhno srednjeveško mesto je bilo meni osebno najbolj všeč. Utrip mesta me je zelo očaral. Je mesto stolpov, višji kot je bil stolp, bolj bogata naj bi bila družina. Pohvali pa se lahko z najboljšim sladoledom na svetu. Sem sva se iz najinega ljubezenskega gnezdeca odpravila vsak dan – kot se spodobi, na kepico sladoleda (ali več le teh) ali na kozarec vina (ali več le teh).

ena izmed ulic v San Gimignanu
vrsta za sladoled
ta sladoled je dobil nagrado za najboljšega na svetu
izgubljala sva se po ulicah San Gimignana

2. Volterra

Volterra nama je bila prav tako všeč. Dobro je bilo, ker ni bilo pretirane gneče. Sprehajala sva se po mestu in občudovala ulice ter srčkane trgovinice s spominki.

italijanska mesta preprosto obožujem
razgled na del Volterre in na okolico
v Italiji je greh če se ne predaš kulinaričnim užitkom

3. Sienna

V primerjavi s prvima dvema omenjenima je bilo to toskansko mesto veliko večje. Velja tudi za enega najlepših srednjeveških mest. Znano je po najbolj obiskani prireditvi v Italiji – konjskih dirkah, ki potekajo dvakrat letno in jih prirejajo že od srednjega veka.

Sienna je bolj turistična, a nič kaj manj lepša
trg, kjer prirejajo konjske dirke

Preostali čas sva se brez načrta izgubljala pod toskanskim soncem in se ustavljala ob lokacijah in malih mestecih, ki so nama padli v oči.

najina bodoča vikendica
mesteca ob poti
človek bi se po teh fotogeničnih ulicah lahko sprehajal cel dan
in za konec malo za hec – “zdej je pa konc z mano, oženjen sem”