Pohod od Krope proti Jamniku

Z družinskimi prijatelji smo se odpeljali na prelep gorenjski konec. Naš cilj je bila fotogenična cerkvica, ki se nahaja nad vasjo Jamnik. Parkirali smo v Kropi (pod igriščem), otročke “natovorili” v nosilko in v nahrbtnik ter se odpravili.

Prvi del poti se vzpne skozi gozd (iz ceste zavijemo pri hiši s hišno številko 7).

Prišli smo do asfaltne ceste in pot naj bi nadaljevali tam, vendar smo nič hudega sluteč ubrali bližnjico. Ta bližnjica se je seveda izkazala za “daljšnico”. Naš pohod se je tako namesto za 10 minut podaljšal za 1 uro in pol in to po zelo strmi gozdni potki. Dihali in sopihali smo v hrib (verjetno najbolj jaz :)), nato pa smo se po makadamski cesti spustili proti Jamniku. Bolj smo se bližali, bolj smo lahko občudovali cerkev s slikovito okoliško pokrajino in s čudovitimi pogledi na Alpe.

cerkev sv. Primoža in Felicijana

Na vrhu smo pomalicali in se malo odpočili, potem pa jo kmalu mahnili v dolino. Proti Kropi smo se raje odpravili po asfaltni cesti, da ne bi komu zaradi veliko odpadlega listja po gozdu spodrsnilo. Pot nazaj je trajala približno 1 uro.

dobrodošli v Kropi

Kropa je najbolj znana po kovaštvu, ohranilo se je tudi veliko značilne starogorenjske arhitekture.

videz gorenjskih železarskih krajev

še ena kulturnogeografska zapuščina

Dan je bil polno izkoriščen in sončen, malo smo se podružili, še več prehodili, nadihali pa smo se tudi svežega gorenjskega zraka. Saj je zastonj. 😊

En komentar Dodaj komentar

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s