5 idej za aktiven izlet po Sloveniji

1. Velika planina

Do Velike planine lahko pridemo iz smeri Kamniška Bistrica (z gondolo ali peš), mi pa jo ponavadi mahnemo kar mimo Kranjskega Raka in parkiramo na enem od dveh parkirišč (Marjanine njive ali Ušivec), potem pa se peš odpravimo do Velikega stanu, kjer je avtentično planšarsko naselje ali pa na Zeleni rob na štruklje. Parkirišče je po novem plačljivo in za osebna vozila stane 7 € na dan.

2. Pohod po dolini Tamar

Za nekaj evrov lahko parkiramo prav pod našo velikanko v Planici in se peš ali s kolesom odpravimo do Doma v Tamarju. Več besed o tem pa še tukaj.

3. Od Krope proti Jamniku

Pot začnemo v Kropi, zibelki kovaštva. Pot do Jamnika se vzpne skozi gozd, ko pa prispemo na vrh, na hribčku stoji slikovita cerkvica, v ozadju pa se nam odpre razgled na Alpe. Več napotkov pa najdete tu.

4. Rogla

Rogla nudi res ogromno pohodniških poti in možnosti za aktivno preživljanje prostega časa v naravi. Več pa je napisano v tem prispevku.

5. S kolesom po kolesarski poti od Mojstrane ali Kranjske Gore do Belopeških jezer

Mi smo naš kolesarski izlet začeli v Kranjski Gori. V eno smer smo potrebovali približno 1 uro, pot pa je dolga približno 15 kilometrov. Nekaj o našem kolesarskem vikendu v Kranjski Gori, za dodatek pa še na Jezerskem pa tukaj.

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s