Reeslov gaj – ljubi mir nad oblegano obalo

Reeslov gaj je gozdno-naravoslovna učna pot nad Ankaranom, ki je speljana po dišečem mediteranskem gozdu na slovenski obali. Med lahkotnim sprehodom po ozkih potkah, ki se večino časa vijejo v prijetno hladni senci, smo z užitkom vdihovali mešanico vonja morske soli in mediteranskega rastja.

Resslov gaj je edina gozdna pot, ki je speljana po avtohtonem sredozemskem gozdu na slovenski obali. V gozdu so s tablami predstavljene najznačilnejše drevesne, grmovne in zeliščne vrste hrastovega mediteranskega gozda, na južnem delu gaja pa se razprostira največji sklenjeni nasad oljk v slovenski Istri.

Tukaj je tako imenovani ljubi mir in tišina, kjer lahko uživate v hladni senci sredozemskega rastlinja skorajda čisto sami.

Kako pridete do tja?

Avtocesto zapustite na izvozu Ankaran, Škofije. Sledite tablam za Ankaran. Nasproti vhoda v bolnišnico Valdoltra zavijete na prvo cesto desno. Vzpenjate se in prispete do vasi Barizoni. Pri stop znaku zavijete levo proti Jurjevemu hribu, peljete se kakšnih 100 metrov, na desni strani v gozdu pa je manjše parkirišče, kjer se lahko parkira.

Kako dolga je pot?

Krožna pot je dolga približno 2 kilometra. Je zelo enostavna in primerna tudi za najmlajše družinske člane.

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s